welkom bij moddr, de keramiek & raku studio

Aan de rand van het bos in het pittoreske Putten bevindt zich een kleine keramiek & raku studio, ontstaan vanuit de behoefte om weer in contact te komen met onze objecten, met elkaar en met de aarde. Een plek waar aandacht verschuift van resultaat naar proces, van consumptie naar creatie, van enkel naar ensemble. In deze betoverende omgeving maken we dingen met de hand, van klei, als een soort tegengif voor de gehaaste, versteende en virtuele wereld. 

 

onze missie

Onze missie is om ouders te inspireren en te helpen om hun kinderen hun eigen creativiteit te laten ontdekken, terwijl we tegelijkertijd een liefde voor de natuurlijke wereld cultiveren. Onze “studio” is geen doorsnee keramieklokaal; het is een bijzondere plek aan huis waar families samen kunnen komen om te leren, te ontspannen en te groeien. Grotendeels buiten. We geloven daarbij in de kracht van klei als medium. Want klei biedt als materiaal zoveel mogelijkheden: om mee te bouwen, groeien, vormgeven én transformeren. Het stimuleert de verbeelding en laat ons nieuwe verbindingen met de natuur en met elkaar maken.

Doe met ons mee en ontdek de magie van klei terwijl we samen de volgende generatie in hun kracht zetten door natuurlijk leren, maken en creëren.

onze visie

Wij houden van imperfectie! Want die onregelmatigheden, asymmetrie en vingerafdrukken weerspiegelen de aard van de klei en de handen van degenen die het hebben gemaakt. Er is geen fabriek in de wereld die dat kan evenaren. 

De handvormtechnieken, bouw- en stookmethodes die we gebruiken behoren tot de oudste der tijden, die al sinds de prehistorie onderdeel uitmaken van menselijke tradities van over de hele wereld. Je hebt geen ervaring of talent nodig, je hoeft geen “creatieve aanleg” te hebben of een meesterwerk te maken. Vergeet de lat. Die hadden onze voorouders ook niet.